Pizzasovs

1 bananskalotteløg
(kan erstattes med rødløg. Vær dog varsom da rødløget er kraftigere i løgsmagen)
2 fed hvidløg
1 frisk tomat
(så moden som muligt)
1 dåse flåede tomater
Lidt frisk basilikum med stængler
(man kan bruge den tørrede, men smagen er derefter)
Evt. lidt tørret timian og organo
(hvis det alligevel står på hylden)
1 lille dåse tomatpure
(ca. 15-20 g.)
3 spsk. olivenolie
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. honning eller rørsukker
En smule salt og peber efter smag
  • Alt blandes i en skål, på nær olien, og blendes med en stavblender eller lignende.
  • Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen. Derfor tilsættes den til sidst, når der er sving i alle de andre ingredienser (hvis man bruger tørrede krydderier, så kom dem i, efter man har blendet alt det andet, ellers bliver tomatsovsen nemt kedelig og grå).
  • Smag til med salt og peber.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.