90 g | Blødt smør |
200 g | Sukker |
1 stk. | Stort æg |
200 g | Hvedemel |
2 tsk. | Bagepulver |
1.25 dl | Sødmælk |
5 stk. (ca.) | Store æbler |
5 spsk. | Sukker |
1.5 spsk. | Stødt kanel |
1.5 tsk. | Stødt kardemomme |
Formen
- Forvarm ovnen til 175°
- Spænd et stykke bagepapir fast mellem bunden og ringen af en springform (ca. 24 cm i diameter)
- Smør indersiden med smør, og drys med sukker
- Hæld det overskydende sukker væk, og stil formen til side
Dej
- Rør smør, sukker og æg sammen i en skål
- Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir, og bland det i smørblandingen
- Tilsæt sødmælken, og rør dejen igennem
- Fordel dejen i springformen
Æblestykker
- Skræl æblerne, del dem i kvarter, og fjern kernehuset
- Skær æblerne i både
- Bland sukker, kanel og kardemomme i en stor frysepose
- Kom æblebådene i og ryst bådene, så de dækkes af krydderiblandingen
- Fordel æblebådene oven på kagedejen, og tryk dem let ned i den
Bag 175° 45 min
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt
- Afkøl kagen lidt på en bagerist, inden du befrier den fra formen
- Server kagen lun med en klat letpisket flødeskum til
Leave a Reply