Æblekage

90 gBlødt smør
200 gSukker
1 stk.Stort æg
200 gHvedemel
2 tsk.Bagepulver
1.25 dlSødmælk
5 stk. (ca.)Store æbler
5 spsk.Sukker
1.5 spsk.Stødt kanel
1.5 tsk.Stødt kardemomme

Formen

  • Forvarm ovnen til 175°
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem bunden og ringen af en springform (ca. 24 cm i diameter)
  • Smør indersiden med smør, og drys med sukker
  • Hæld det overskydende sukker væk, og stil formen til side

Dej

  • Rør smør, sukker og æg sammen i en skål
  • Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir, og bland det i smørblandingen
  • Tilsæt sødmælken, og rør dejen igennem
  • Fordel dejen i springformen

Æblestykker

  • Skræl æblerne, del dem i kvarter, og fjern kernehuset
  • Skær æblerne i både
  • Bland sukker, kanel og kardemomme i en stor frysepose
  • Kom æblebådene i og ryst bådene, så de dækkes af krydderiblandingen
  • Fordel æblebådene oven på kagedejen, og tryk dem let ned i den

Bag 175° 45 min

  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt
  • Afkøl kagen lidt på en bagerist, inden du befrier den fra formen
  • Server kagen lun med en klat letpisket flødeskum til

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.