E-bog: Sikker orientering

Mød en helt ny bog om orienteringsløb.

En praktisk guide for orienteringsløbere på niveau “Mellem +”

Link direkte til at købe bogen via Gumroad(adgang til både PDF og EPUB udgave ved køb): https://michaelmoeller.gumroad.com/l/fcsmzs

Indhold:

Om bogen

Hvor mange fejl laver du typisk ved et orienteringsløb?

Er det omkring 3 minutter, måske 7 eller endda 10, eller måske mere end 15 minutter?

Forestil dig at reducere disse fejl med 5 eller 10 gange. Tror du, det er urealistisk? Det er det ikke! Alt, hvad du behøver, er tre ting: vilje (jeg vil), viden (jeg ved), og handling (jeg gør).

Hvis du er fast besluttet på at minimere dine fejl, og er klar til at gøre en indsats, vil denne bog give dig vigtig viden. Efter at have læst den vil du sandsynligvis opdage nye strategier til at minimere orienteringsfejl, som du ikke har overvejet før.

Hvis du fx har tabt 5 minutter på 60 minutters løb på grund af fejl, kan denne bog hjælpe dig med at reducere det tab, helt ned til 1 minut. Det bedste er, at du ikke behøver at gå på kompromis med din nuværende hastighed, og din præstation vil blive mere stabil.

Du kan opnå mere konsekvent, præcis orientering og bedre resultater. Det er ikke kompliceret. Orientering er et simpelt koncept! Men nøglen er at forstå, hvor risiciene opstår, og hvordan man undgår eller minimerer dem.

Jeg ønsker dig god læsning og færre fejl på dine baner!!

Aleksandr Alekseyonok, forfatter til Sikker orientering

Læs også lidt mere om bogen og Aleksandr her: https://confident-orienteering.blogspot.com/

Den danske udgave:

Link direkte til at købe bogen via Gumroad(adgang til både PDF og EPUB udgave ved køb): https://michaelmoeller.gumroad.com/l/fcsmzs

Ved køb får du adgang til både PDF og EPUB udgave (EPUB er ofte bedre på mindre skærme og e-bogslæsere, men Adobe Reader har såkaldt liquid mode der gør læsning bedre på mindre skærme også for PDF)

Hvis du ikke allerede er bekendt med den danske udgave af bogen, kan du her på siden tjekke gratis uddrag, og læse anmeldelser fra redaktører, korrekturlæsere og læsere af den engelske udgave, for at se, om denne bog er den rette for dig.

Denne hjemmeside er til den danske version af bogen, som er oversat fra engelsk, og bogen er også oversat til fransk. Du kan læse mere om de øvrige versioner her: https://aliaksandr128.gumroad.com/l/jerzqm (Salg af den engelske udgave)

Under oversættelsen af bogen har jeg oversat til de danske begreber for orienteringsteknikker, ved at anvende begreberne anvendt i DO-F’s hjælpeværktøj “Træning af børn og unge i orienteringsløb”(https://tbuorientering.dk/), der på trods af titlen indeholder teknikker, øvelser og metoder til alle aldre og sværhedsgrader. Jeg vil anbefale siden og materialerne, som et supplement til orienteringslitteratur og online-guides.

Med venlig hilsen
Michael Nygaard Møller (medlem i Ballerup Orienteringsklub), som har oversat bogen fra engelsk til dansk.

Anmeldelser

Læs anmeldelser (på dansk) af den engelske udgave her

Læs uddrag af bogen her

Bogen kan både downloades i EPUB format( EPUB er et e-bogsformat der gør e-bøger mere læsbare på telefon og tablet) og i PDF-fil format (bedre egnet til print og store skærme, men Adobe Reader dog har såkaldt Liquid mode som gør læsning nemmere på mindre skærme).

EPUB format – kan være en fordel på telefon og tablet
Uddrag

EPUB Uddrag – Sikker orientering

EPUB uddrag
PDF uddrag

(Nogle mobilbrowsere kan blokere for download af .pdf filer, langtryk på Download-knappen og accepter download hvis problemet opstår)

Køb bogen her

Link til at købe bogen via Gumroad(adgang til både PDF og EPUB udgave ved køb): https://michaelmoeller.gumroad.com/l/fcsmzs

Vi benytter Gumroad.com som er en e-handelsplatform for privatpersoner, til at sælge produkter direkte til deres kunder. Der går en procentdel af prisen til Gumroad, og for den danske udgave, går der også en procentdel til forfatteren Aleksandr.

Prisen er sat til det samme som for den engelske udgave som er 24 EUR eller ca 180 DKK.

Bogen er på ca 140 sider i A4 format, men findes kun i PDF og EPUB format og findes ikke som en trykt udgave indtil videre.

Om forfatteren

Aleksandr Alekseyonok har været orienteringsløber siden 1986 og opnået bemærkelsesværdig succes i ungdoms- og junior kategorierne. Han havde status som eliteatlet fra 1993 til 2003, hvor han flere gange sikrede sig titlen som belarusisk mester i forskellige discipliner såsom mellemdi-stance, langdistance og stafet. Han deltog i Juniorverdensmesterskaberne i Orienteringsløb (JWOC) i 1994 og konkurrerede i forskellige etaper af verdensmesterskaberne, europamesterska-berne og World Cup-begivenheder fra 1995 indtil 2003.
Fra 2018 fungerede Aleksandr som rådgiver for International Orienteering Federation (IOF). Hans involvering blev dog suspenderet i 2022 på grund af sanktioner pålagt alle belarusiske atleter og trænere. Dette var et svar på den belarusiske regerings støtte til Rusland i dets aggressive krig med Ukraine.

I løbet af sin karriere havde Aleksandr forskellige roller inden for det belarusiske forbund, inklusiv som leder af inspektionsafdelingen og træner for ungdoms- og juniorhold. Derudover har han flere gange deltaget som træner ved begivenheder såsom verdensmesterskaberne i orienteringsløb (WOC), europamesterskaberne for unge i orienteringsløb (EYOC) og Juniorverdensmesterskaberne i Orienteringsløb (JWOC). Det belarusiske orienteringsforbund har flere gange æret ham som banelægger for årets bedste baner. Desuden arbejdede Aleksandr som personlig træner, specialiseret i orienteringsteknikker for atleter på forskellige færdighedsniveauer.

Desværre blev han og hans familie for to år siden tvunget til at forlade Belarus på grund af politisk undertrykkelse og den overhængende trussel om fængsling af politiske årsager. De bor nu i Polen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.